Enllaçats

Enllaçats

dijous, 14 de novembre del 2013

8a classe C1: 13/11/2013

Aquesta classe va ser només d'una hora ja que a les 20:00 h vàrem anar a veure la conferència que n'Antoni Riera feia sobre Sant Antoni a la mateixa Escola de Mallorquí. Bé, us deix amb la classe al dia.

1. ORTOGRAFIA T9: vàrem fer un petit dictat amb paraules que tenien b o v que presentaven problemes.

2. MORFOSINTAXI T8: vàrem parlar sobretot dels verbs i de les formes més irregulars del present de subjuntiu i de les característiques dels verbs de la 3a conjugació incoatius (servir, servesc, serveixes...) a diferència dels purs (dormir, dorm, dorms, dormim...). No vàrem corregir cap exercici perquè ningú no tenia cap problema així que us passaré les solucions com sempre via mòbil.

3. MORFOSINTAXI T9: vàrem explicar les formes velaritzades dels verbs de la 2a conjugació (sobretot) i de com aquests verbs fan el present de subjuntiu. Per exemple: fondre, jo fonc, jo fongui; escriure, escric, escrigui.

4. TASCA: feis els exercicis del T9 sobre verbs, de l'apartat de MORFOSINTAXI; del T10 heu de fer una expressió escrita, l'exercici 1 de la pàgina 130 (Juntament amb dos socis (o dues sòcies) heu muntat un centre esportiu...). És una carta formal. Teniu indicacions de com escriure-la a les pàgines d'abans i la podeu fer d'unes 150-200 paraules. Finalment podeu fer les activitats d'ORTOGRAFIA d'aquest tema (s /ss).

Salut i bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada