Enllaçats

Enllaçats

divendres, 8 de novembre del 2013

7a classe C1: 6/11/2013

Aquí teniu la classe de dimecres passat. Bon cap de setmana!

1. ORTOGRAFIA: Seguim amb l'accentuació i sobretot la dièresi del T8, pàg. 109. Repassam els diftongs (ai!) i insistim en aquelles paraules més confuses: feia o vàreu o menjau. Ens ho agafam amb calma perquè genera dubtes i cal que estigui ben clar. Feim i corregim els exercicis 1, 2, 3 i 4.

 2. MORFOSINTAXI del T7: com que ja havíeu fet els exercicis, només parlam de la importància de conèixer els verbs transitius o intransitius (també dels verbs incoatius o purs de la 3a conjugació, sobretot). RECORDAU: allò que cal que tengueu en compte és que els verbs transitius que duen complement directe (Na Maria menja una poma) no duen a i, per tant, quan el complement directe és de persona, TAMPOC! (Avui de matí he vist na Maria). Seria incorrecte dir o escriure Avui de matí he vist a na Maria.

Pels que no vàreu poder venir feis tres frases amb aquests 3 verbs: telefonar, ajudar i avisar. Segons si els feis transitius o intransitius escriure bé o no una a.

3. TASCA: MORFOSINTAXI T8 (seguim amb els verbs) i  ORTOGRAFIA T9. A més, heu d'escriure un petit comentari d'entre 50 i 80 paraules sobre una obra de teatre o una pel·lícula que hàgiu vist recentment. No es tracta que digueu si us va agradar o no sinó que expliqueu com era, què tenia d'especial, perquè deu ser bona o no, si el tema era interessant... És un comentari.

Salut i bon cap de setmana!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada