Enllaçats

Enllaçats

dimarts, 18 de novembre del 2014

La classe al dia: 17/11/2014

Bon dia!

1. MORFOSINTAXI-ORTOGRAFIA T.6. Ahir vàrem començar fent un repàs de com s'escriuen els números. Recordau la regla del DUC. O sigui, que s'escriu guionet entre Desenes i Unitats (treta-quatre, quaranta-sis), i Unitats i Centenes (dos-cents, cinc-cents...) I ja està. 1.357.814 s'escriu així: un milió tres-cents cinquanta-set mil vuit-cents catorze.

2. MORFOSINTAXI T.7. Vàrem repassar alguns determinants quantitatius que poden presentar problemes. Sobretot recordau que prou, massa i força són invariables (no tenen ni plural ni femení). I que bastant tampoc té femení però sí plural, bastants. PER CERT, és correcte dir "Hi ha bastant de gent". I vius amb res, cap o gens!

3. ORTOGRAFIA T.7. Vàrem repassar l'accentuació i els diftongs i vàrem corregir un grapat d'exercicis perquè tot plegat quedàs ben clar.

4. ORTOGRAFIA T.8. Vàrem explicar els accents diacrítics, que són els accents que posam per diferenciar dus paraules que s'escriuen igual: (ella té uns bons alumnes) i te de beguda (m'agrada el te verd).


TASCA 1: heu de fer tots els exercicis dels accents diacrítics.

5. ORTOGRAFIA T.9. Dièresi. La vàrem explicar, quan cal posar-la i quan ens l'estalviam.

TASCA 2: feis tots els exercicis de la dièresi.

Ens quedàrem a mitges de fer EO tot parlant de viatges (ja que era una EE que havíeu de dur feta per ahir). La setmana que ve en seguirem parlant.

TASCA 3. E.E. de 80-100 paraules. Escriviu una recepta de cuina. Recordau que haureu de fer servir molts d'imperatius: pelau, tallau, afegiu, bulliu, fregiu, coeu, preparau, etc. I feis servir connectors i organitzadors textuals: en primer lloc, primerament, acte seguit, després, a continuació, mentre feim això, podem..., llavors, finalment, etc. Organitzau el text en paràgrafs i feis la lletra ben feta. Mirau el temps que necessitau i preparau dubtes per demanar a classe si us en surten!

Per cert, en poder us penjaré una C.O. així que estau atents al wassap o al blog perquè la podreu fer quan us vagi bé. I no us oblideu de parlar català sempre que pugueu, escoltar-lo i llegir-lo!

Bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada