Enllaçats

Enllaçats

divendres, 24 d’octubre del 2014

La classe al dia: 20/10/2014

Bon dia! Amb retard us deix la classe de dilluns passat.

1. Vàrem començar corregint el T.3, l'apartat de morfologia que ens quedava i fent una mica de repàs.

2. LÈXIC: T.3. Feis-los perquè hi ha barbarismes que segur que us sonen i convé que us sonin més les paraules correctes i normatives! ;-)

3. T.4. MORFOLOGIA: parlar del gènere i del nombre, igual que en el T.3, però enlloc de fer-ho en els substantius ho fa en els adjectius. Vàrem parlar dels casos que més havíeu de tenir en compte (pàg. 72). Vàrem fer l'exercici 6 per fer èmfasi en la essa sorda i la essa sonora perquè ens és útil en l'ortografia i a l'hora de saber si un plural s'escriu només amb una essa o amb dues. Ex: pis-pisos; arròs-arrossos.

4. EO: per parelles vàrem treballar un diàleg, o volia ser un diàleg, on havien d'aparèixer 8 paraules: meravella o meravellós (no meravilla); assassi o assassinat (no assessí); lliurament (per diferenciar-ho de lliurement); costum (masculí!!!); afores (masculí!!!); dona diferent i persones iguals (aquí tenieu adjectius que no tenen gènere femení encara que el substantiu que acompanyin ho sigui). 

5. TASCA: feis tot el T.4, tant de MORFOLOGIA com d'ORTOGRAFIA (torna a ser sobre la vocal neutra). A més, heu de fer una EE, 80-120 paraules, que sigui una carta al director (com en els diaris) que parli sobre el vostre parar de l'ebola (no Èbola! En català és una paraula plana: ebola). De totes maneres, si trobau que el tema està exhaurit i que tot s'ha acabat, em podeu parlar de qualsevol altre tema calentet de l'actualitat.

Dilluns, més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada