Enllaçats

Enllaçats

dijous, 31 d’octubre del 2013

6a classe C1: 30/10/2013

En primer lloc vull dir que la classe d'ahir, encara que sembli que no vàrem fer gaire feina, la veritat és que va ser molt profitosa perquè les alumnes que vàreu venir vàreu intervenir molt i demanar diferents dubtes que vàrem desfer i que és important resoldre.

Ara el resum.

1. Corregim MORFOFINTAXI T6, pàg. 78. Primer feim èmfasi a algunes qüestions i corregim exercicis 3, 4 i 5.

2. ORTOGRAFIA T6 i T7: repassam regles d'accentuació i què passa quan les paraules acaben en diftong. Ens fixam sobretot en les paraules solem pronunciar malament en català com ara mèdul·la en lloc de medul·la, atmósfera en lloc d'atmosfera, etc. Ho teniu a la pàg. 96.

3. ORTOGRAFIA T8, pàg. 109: introduïm la dièresi. A part dels casos de güe, güi i qüe, qüi, la regla principal és que posam la dièresi quan volem desfer un diftong (ai!) i no hi podem posar accent. Ex: país però països. Una vegada que tengueu clara aquesta regla, recordau que hi ha una sèrie de paraules que no duen dièresi. Ho teniu al llibre. Practicau i feis tots els exercicis.

4. TASCA T7: feis l'apartat de MORFOSINTAXI. Començam amb els verbs. Feis els exercicis com us surtin i dimecres a classe parlarem d'alguns conceptes que surten al llibre.

5. TASCA d'EXPRESSIÓ ESCRITA: escriviu una carta al director de 120-150 paraules. Pot ser una queixa sobre qualque cosa del vostre municipi, donar unes gràcies, expressar una opinió... el que volgueu. Però recordau que al vostre nivell no hi pot faltar:
-coherència (tractament dels verbs, formalitat en el registre, tractament de persones, lèxic, etc.)
-cohesió i organització textual: feis servir connectors (per una banda, per una altra, en primer lloc, malgrat que, no obstant això, encara que, fins i tot, a més a més, també, finalment, per acabar, comptat i debatut)
-idees clares: un paràgraf introductori, un o dos de nus o contingut pròpiament dit i un paràgraf final de resum de la idea principal.
-frases amb sentit i singificat. Pensau que heu d'informar bé el vostre interlocutor. Una frase, una idea. Feis servir els punts. Les comes, reservau-les per a enumeracions.

I res més! Tot això per dimecres que ve! Salut i bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada