Enllaçats

Enllaçats

dijous, 25 de setembre del 2014

La classe al dia: 22/09/2014

Bon dia a tothom!

En primer lloc, us deix la informació del llibre que farem servir a classe:

Comelles, S.; Garcia i Balasch, T.; Mas i Adroves, J. M.; Oliver i Ferrà, J.; Vilà i Comajoan, C. (2012): Au idò! Illes Balears. Català per a Adults. Edició renovada i adaptada al treball per tasques. Editorial Barcanova: Barcelona.

Aquest és el solucionari del mateix llibre, molt útil en cas que no corregim qualque activitat a classe o senzillament perquè pugueu treballar sols a casa.

Recordau que us vaig aconsellar també que us féssiu un compte a Skype perquè intentaríem fer expressions orals de manera individual i a distància.

Crearé els grups de wassap i de Facebook en poder!




FEINA
1. Descripció d'unes 80-100 paraules de qualque persona, familiar, famós o conegut, de qui ens en pugueu dur una fotografia a classe. La descripció ha de ser, en primer lloc, física i el més detallada possible. No repetiu estructures, procurau ser variats, utilitzau adjectius i quantificadors, metàfores, comparacions, etc. En segon lloc, si és d'algú que coneixeu, feis la descripció psíquica o emocioanl d'aquella persona. Si no la coneixeu, podeu especular (Pel posat que fa, tal persona deu ser...).

2. ORTOGRAFIA. La vocal neutra. Feis tots els exercicis de la unitat 2 (o de les fotocòpies que us vaig donar).

I això és tot de moment i el més important. Posau-vos les piles a partir d'ara: llegiu molt en català, escoltau música, mirau-hi pel·lícules. Però sobretot parlau-hi, en català, sense por i sense vergonya. Qualsevol persona catalanoparlant, d'aquí, de Granollers, Ripoll, València, Alcoi o Andorra pot ser un mestre per a vosaltres. A partir d'ara comença un nou curs de català i la millor manera d'aprendre'n és voler i dedicar-hi hores. Fora por i fora vessa. Jo us ajudaré amb tot el que podré però amb 2 hores setmanals el vertader protagonista del curs serà cada un de vosaltres. Esper de tot cor que aconseguiu fer realitat els vostres propòsits.

Salut i bon començament de curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada